Om Hilde Fougner

Hilde Fougner-2012-Foto Dag H Nestegard

Hilde Fougner.

Malepensel-Foto Hilde Fougner

Malepensler

Med maleriene ønsker jeg å bruke antydningens kunst og overlate et rom for tolkning og følelser. Malerier kan nå oss med det som ordene ikke klarer å få frem. Det gir deg mulighet til å legge inn dine egne erfaringer, lengsler og forståelse i bildene.

Vekslingen mellom det verbale og det nonverbale fasinerer meg. I Juleserien 2012 har jeg valgt engler, barn og trær som alle har det til felles at de snakker til oss uten ord.

I fire år jobbet jeg på Museet for samtidskunst og fikk stor respekt for det å være kunstner. Min interesse for maleri, foto og grafikk nådde nye høyder og jeg tok inn masse inntrykk hver dag. Samtidig dukket spørsmålet opp: Når er du kunstner, og når er det kunst?

Hilde-Fougner-Vannmaling-på-papir-Form-1-og-2-1977

Disse to bildene malte jeg da jeg var 3 år, allerede da hadde jeg stor glede av former og farger. Vannmaling på papir, Hilde Fougner 1977.

Jeg har alltid malt, tegnet og uttrykt meg kreativt.  Da jeg var liten satt jeg under skrivebordet mens mamma illustrerte skolebøker for barn. Jeg har også brukt timesvis på å se onkel som malte oljemalerier, laget tresnitt eller jobbet i rammeverkstedet. Hele tiden har jeg jaktet på nye teknikker og ferdigheter for å kunne uttrykke meg kreativt. Jeg håper du liker det jeg har laget og mitt blikk på verden!

Mine kreative uttrykk:

 • Maleri
 • Foto
 • Grafisk deign
 • Nettsider
3 comments on “Om Hilde Fougner
 1. mamma sier:

  Jeg er målløs! Du har både form, farge og ordet i din makt! Morsomt å lese – godt språk og godt innhold! Stolt av deg!

 2. Siri Lovise Frantzen Nestegard sier:

  Du har helt utrolige bilder! Jeg blir veldig stolt og veldig rørt! Jeg har aldri sett sånne bilder før:) Sånne bilder som mann kommer helt inn i bilde:)

 3. Eli Drivdal sier:

  Flotte nettsider og både morsomme og kreative bilder. dette må du bare spre videre og male mer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.