Ås-eika til takk

Noen mennesker gjør en ekstra innsats for å skape god stemning. Vi har noen sånne i Ås menighet som stiller opp og lager familiefredager. Det er et dugnadsprosjekt, så det er mange som bidrar. Men noen går den ekstra mila.

Familiefredag-2016-05-20For å uttrykke en takk fikk Ingvild, Øygunn og Jenny hvert sitt maleri. Maleriet var Ås-eika som jeg har malt i en serie på fire. Jeg synes det er veldig stas at mine bilder blir valgt ut som gave.

Ås-eika er et motiv jeg liker godt. Eika står på Kjerringjordet ved universitetet, NMBU. For mange er det et kjært landemerke her på Ås.

152-Hilde Fougner-Ås-eika-20x20 cm-2016-med sveverammeI tillegg er trær, og særlig eiketrær synes jeg, et flott symbol. Trærne strekker seg både oppover til himmelen og nedover i jorda. Med lange røtter godt forankret i bakken, kan trærne ri av en storm eller to.

Et godt forbilde også for oss mennesker. Eiketrær kan bli gamle, og Ås-eika er visstnok flere hundre år gammel. Tenk på alt den har vært vitne til.